Oknytt

Id: 16484

Oknytt
Vi är fyra unga musiker med stor spelglädje och genrebredd, som bildar folkjazz gruppen Oknytt. Vi framför eget material med influenser från svensk folkmusik och modern jazz. Kollektiv och individuell improvisation, nyskapande arrangemang och medryckande melodier står i fokus.

Med texter på svenska vill vi dela med oss av berättelser och funderingar; tänka på den ensamma mannen i parken, reflektera kring vattenspridares dubbelmoral, känna stillsam kärlek till en gubbkeps samt vända upp och ned på någons morgonkaffe. Vi vill fånga lyssnarens intresse med vårt historieberättande och förhoppningsvis dela med oss av en och annan tankeställare.

Vår kvartett består av sångerskan Rebecka Edlund, gitarristen och munspelaren Sebastian Norén, basisten Jakob Ulmestrand samt slagverkaren och flöjtisten Isidor Abdelkader. Sebastian, Jakob och Isidor studerar alla tre vid jazzlinjen på Skurups folkhögskola.

Sångerskan Rebecka läser en kandidatutbildning i jazzsång och komposition vid Trinity Laban, ett av Londons musikkonservatorium. Vi har stor erfarenhet av att frilansa som musiker och har arrangerat spelningar runt om i Europa. I sommar kommer vi att spela på olika festivaler och klubbar i Sverige, bland annat världsmusikfestivalen Urkult.
^