Ola Magnell

Id: 3060

Ola Magnell
Tillhör de stora vis och rockpoeterna.
Det allt sedan debuten med singeln "Påtalåten" - som kom 1973 - har han producerat ett pärlband av sånger som tagit plats i våra hjärtan. Det definitiva genombrottet kom med LP:n "Nya Perspektiv" som toppade försäljningslistorna 1976.

Hittills har Ola gjort nio soloalbum och medverkat på en rad samlingsplattor - bland annat har han med stor känsla tolkat Vreeswijk och Taube i samband med rockartisternas hyllning till demsamma. Två guld och en platinaskiva hänger hemma på väggen. Flera av Ola Magnells sånger är tidlösa...
Många upplevs mer aktuella idag än när de blev till.

Några av dem har tagit plats i den klassiska visrepertoaren. I hans texter finner vi vackra, poetiska bilder, politisk vidsynthet och satirisk skärpa. Men också det nordiska tungsinnet och - inte minst - en humor som bottnar i värme och engagemang. Ola Magnell har därför också med tiden nått ut till en allt bredare publik, där lyssnarskaran växer ständigt - även bland yngre.

Han har turnerat med både små som stora band. Idag står han ofta ensam på estraden med sin gitarr, sitt munspel och sina egna mycket nära och vackra sånger.


Foto: Daniel Kafle
^