Orchestra Six

Id: 14633

Orchestra Six
Svängig hi energy jazz, funk, svepande ballader.

Ett tämligen nytt band med trummisen/kompositören Lars Beijbom som ledare. Efter åren med Beijbom Kroner Big Band på 90- och början på 2000-talet, ville Lasse komma ner på det mera intima formatet som en sextett utgör, men fortfarande med de klang och orkestrerings möjligheter som de tre blåsarna utgör. Lasse vill att alla ska känna sig välkomna in i musiken. Och det är den energi som bandet utstrålar som känns över genregränserna!

Vid en konsert i Karlshamn i våras kom en dam fram till Lasse: ”Jag har aldrig lyssnat mig igenom en hel jazzkonsert förut i hela mitt liv, jag håller på med folkdans. Men detta var något helt fantastiskt, jag ville höra mer!”
Fredrik Davidson; Trumpet/flugel
Inge Petersson Lindbäck; Tenor & soprano sax Ola Åkerman; Trombone
Robert Tjäderkvist; Keyboards
Göran Schelin; Bass
Lars Beijbom; Drums/composer

Stig Linderoth i OJ:
"Briljant och funkig Beijbom...musiken var oväntad och överrumplande...tre tunga blåsare framförda i full frihet...Beijbom vars kusligt skickliga övningar bakom kaggarna var den dynamo som drev Orchestra Six i denna feel-good konsert med funken och glädjen i högsätet. Fullt ös alltså!
...Inge Petersson-Lindbäck lanserade flitigt och var i högform...Trombonist med drag i var eminente Ola Åkerman.. Fredrik Davidson som var en ytterst intressant solist på trumpet/flygelhorn, ibland elektroniskt förstärkta med wa-wa-pedal... måste nog f ö ha stått för konsertens mest innovativa solon.
Göran Schelin, elbas...tunga basgångar som fick både lokal och publik att vibrera. ...mångsidige Robert Tjäderkvist som behärskade tangenterna fullt ut med funkiga Hancockgrooves.
...denna magiska kväll med Beijboms Brew."
Ett unikt band med få eller inga motsvarigheter i Norden.
^