P-Floyd (Pink Floyd))

Id: 9370

P-Floyd (Pink Floyd))
Inga kompromisser för P-Floyd

Utsålda konserthus och en 1,5 timmes dokumentär på SVT. Det går bra för P-Floyd, tributebandet från Falun som bara spelar Pink Floyd-musik.

Jan Stumsner är kapellmästare och gitarrist i P-Floyd. Han startade bandet 1993 och får ofta frågan vad som skiljer ett tributeband från ett coverband.

”Musik vi älskar”
P-Floyd har flera Sverigeturnéer bakom sig och har bland annat satt upp The Wall i både Stockholm och Malmö. Bandet består av nio rutinerade musiker.
Vi känner oss otroligt privilegierade som får spela den musik vi älskar och samtidigt möta en massa trevliga människor.

P-Floyd på SVT och i Skog
I år firar P-Floyd tioårsjubileum i byn Skog i ingenmansland. Hit vallfärdar varje sommar tusentals floydiander till P-Floyds egen festival.
– Folk campar, träffar likasinnade och lyssnar på Pink Floyd hela dagarna. Sedan spelar vi på kvällarna i en stor lada. Det brukar vara en otrolig stämning, berättar Jan Stumsner.
I somras valde P-Floyd bort Skog för att istället fokusera på två konserter i kalkbrottet Dalhalla.
– P-Floyd, en symfoniorkester och 8 000 i publiken. Dessutom en massa ljus, laser och pyroteknik. Det är bland det häftigaste jag varit med om. Vilket ställe och vilken publik!
Konserten filmades av Sveriges Television och sändes i vintras, 1,5 timmar långt program som sågs av 270 000 tittare runt om i vårt av långa land.
– Inte illa för ett tributeband, konstaterar Jan Stumsner.
^