PÄR ENQVIST BAND

Id: 10346

PÄR ENQVIST BAND
Pär Enqvist har en lång erfarenhet som låtskrivare och artist, som soloartist och som medlem i flera band. Pär Enqvist Band innebär rock på svenska, där texter som är omöjliga att värja sig från bärs fram av en melodiös tidlös rock.

Tidlösheten till trots, så är Pär Enqvist en modern artist i dess rätta bemärkelse. Via Internet har han med framgång nått en stor publik och har hyllats av 100-tals recensenter för sin musik. På Sveriges största sajt för nätbaserad musik, Allears.se, med mer än 26000 band, har han under 2007 prenumererat på toppliste-placeringarna med sina låtar Jag tvekar, När hon är hos mig, Som en ängel med flera. Framgångar som bland annat har lett till att han har blivit uppmärksammad i TV4 vid ett flertal tillfällen.

Inspelningar i all ära, men det är som liveartist Pär Enqvist kommer till sin fulla rätt. Och det är just det som Pär Enqvist band handlar om och skapades för: att möta publiken med full passion och känsla och förmedla detta till var och en som lyssnar. Bandet bjuder både på stämningsfulla akustiska set, som på sprudlande rockakter med energi och budskap.

Ingen går oberörd från en spelning med Pär Enqvist Band.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

När man sätter sig ner och ska beskriva sig själv på ett papper så är det lätt hänt att det blir fel, men den jag är som låtskrivare och artist går väldigt tätt ihop med den jag är som människa så

Jag är född i Uppsala och flyttade till Stockholm när jag var tjugotvå år. Jobbade heltid som dörrvakt i tjugo år samtidigt som jag skrev musik. De senaste åren har jag jobbat som ställningsbyggare och driver nu en liten sällningsfirma tillsammans med en god vän. Detta ger mig friheten att göra den musik jag vill och berätta mina historier på mitt sätt.

Som låtskrivare är jag direkt i mitt sätt att uttrycka mig. Jag skriver ofta om den lilla människan i den stora världen, Både i glädje och sorg. Det fantastiska med oss som live band är att vi lyckas nå fram till människor med texter och musik de aldrig hört förut. Det är ofta folk kommer fram efter gigen och pratar om låtar ur set listan de hör för första gången. Vi gör ingen banbrytande musik men vi gör det med energi och en ärlighet som jag tror går hem hos många. Allt ifrån Stureplansstekare till socialtanter i förorten, Eller den arbetslösa tvåbarnsmamman i Lund. Vår publik finns i alla samhällsskikt och över hela Sverige.

Alla i bandet är över 40 år och vårat bäst före datum har kanske gått ut i media branschen, men det skiter vi i. Vi jagar ingen dröm, vi lever vår dröm.

Pär Enqvist
^