Patrik Jansson Band

Id: 11575

Patrik Jansson Band
Patrik Jansson Band - Blues, Funk, Soul & Rock´n Roll

Patrik Jansson Band är ett modernt blues band med en mycket bred repertoar. Egna favoriter av bla. Buddy Guy, Albert Collins, B.B. King, Johnny Winter, John Lee Hooker, John Mayall och Stevie Ray Vaughan blandas upp med egna kompositioner och får ett härligt fräscht sound. Ett sanslöst sväng och mycket spelglädje utlovas.

Info Patrik Jansson Band startade som en trio i slutet av 2007. Efter att ha spelat trummor i flera olika blues och jazzband under många års tid bestämde sig Patrik för att det var dax för en ny utmaning, nämligen att spela gitarr och sjunga i hopp om att utvecklas som sångare, gitarrist och låtskrivare. Med ett nytt mål, att starta och fronta ett grymt bluesband började han leta efter musiker att spela med. "Jag ville spela blues med en modern approach inte samma gammla 12 takter om och om igen som alla andra spelar". "Blues för mig är en vital och levande musikstil, den kan åtminstånne vara det om den får en chans. Kort sagt, Jag vill spela den musik som jag själv gillar att lyssna på och som jag tror många andra skulle gilla och uppskatta".

Efter några tidiga medlems byten består nu PJB av:

Patrik Jansson
Sång & Gitarr //har spelat med bla Mickey moody, Bernie Marsden (Whitesnake) Don Airey (Rainbow, Deep Purple) Chris Laney m fl

Petter Stenberg
Orgel

Per Wallander
Bas //har spelat med Bill Öhrström, Kenny Håkansson, Raymond Mars m fl

Patrik Thelin
Trummor
^