Pearl

Id: 2105

Pearl (mest känd i Sverige som Paula Åkesdotter- Jarl) är en internationell välmeriterad, rutinerad singer – songwriter – entertainer med mångårig erfarenhet. Pearl uppträder i sammanhang som t.ex. offentliga event, galor, festivaler, företagsevent, privata tillställningar och i kyrkor. Pearl jobbar så väl i Sverige som i övriga Europa och USA och har så gjort under många år. Pearl skapar egna event/shower från början till slut men hon kan även förgylla ett redan färdigt koncept med en av sina akter av varierande stil och längd.

Meriter:
Till Pearl's meriter kan nämnas platina- och guld skiva, framgångsrika CD släpp, framträdanden i flertalet TV shower som ”Melodifestivalen”, ”Bingolotto”, ”Sikta mot Stjärnorna”, ”Nyårsgalan” i TV4.a m.fl., radio shower och många års turnerande med hennes egna band. Pearl har även turnérat med Elvis Presleys trummis DJ Fontana och Rockabilly stjärnan Stan Perkins och blivit belönad med flera smickrande utmärkelser i Hollywood där hon representerade Sverige 2009 & 2010 i en internationell tävling. Nyligen fick hon sitt visum till USA vilket öppnat möjligheten till att fortsätta sin karriär även där.

Akter:
Pearl's repertoar innehåller ett brett spektra från pampiga ballader till fartfyllda uptempo låtar i genre som tex. Pop, Country och Disco. Hennes populära impersonator akt som Cher erbjuds också som en rejäl stämningshöjare! Pearl kör oftast till backing tracks men har ett väldigt bra samarbete med pianister/band i de fall detta skulle önskas. Om förfrågan på helkväll med dans efterfrågas så framträder Pearl som gästartist med band. Detta innebär att det inte går att boka endast Pearl för hel danskväll (tex 4 X 45 min eller liknande) Dock kan hon köra flera olika framträdande under samma kväll i 15-20min's format/framträdande.
^