PER HOLMKVIST

Id: 7513

PER HOLMKVIST
Per Holmkvist - Ståuppkomiker

- Skåning med snabb slagfärdig humor om saker vi känner igen
- Civilingenjör från Chalmers med bakgrund i Chalmersspexet
- Uppträder regelbundet på Sveriges ståupp-scener
- En av de allra bästa - nya - komikerna

Presentation

Komiker med hjärta, hjärna och medryckande humor!

Med botten i skånsk och akademisk humortradition funderar Per kring sakers orsaker, till exempel kring radannonser, Saddams söner, spritransoner, Levisreklam, och pressbevakning. Under-bältet-humor är inte Pers grej, utan snarare intelligenta funderingar där han tar med sig publiken in i sin tankevärld.

Per har en tät publikkontakt, och har under de senaste åren blivit en flitigt anlitad komiker på landets ståuppscener: Norra Brunn, Tivoli, VIKK m fl. Han gör också ett betydande antal företagsjobb varje år.

Per startade sin humorbana i Chalmersspexet i Göteborg, och har underhållit med sång och spex på många företag i Göteborgsregionen. Drev under fem säsonger också improvisationsdockteater på Liseberg. Har sedan civilingenjörsexamen 1997 arbetat i Sverige och Kina med affärsutveckling. Idag delar han sin tid mellan jobbet på en kommunikationsbyrå, och det som komiker och manusförfattare för scen och TV.

Sagt om Per:

Komiker på G!
Per Holmkvist, superakademikern som sadlade om och blev klassens ljus på Dramatiska institutets stand-up-kurs. Hans torrt humoristiska betraktelser över aktuella ämnen roar på Norra Brunn i höst. Tara, september 2005

Roligaste mannen i Bjuv!

Per Holmkvist är Bjuvs egen export till det svenska nöjeslivet. Per är en erkänt skicklig ståuppkomiker, flitigt anlitad på klubbar i våra svenska storstäder och även i Finland. Lokaltidningen Helsingborg.
^