PERNILLA ANDERSSON

Id: 8027

PERNILLA ANDERSSON
Pernilla Andersson hade ett ytterst produktivt 2007. Under ett och samma år släppte hon både fullängdaren Baby Blue och Ep:n The Big Cover-Up samt producerade Svante Thuressons Vänner. Under 2008 skrev Pernilla sitt första album på svenska och i oktober släpptes Gör Dig Till Hund, med hiten Johnny Cash & Nina P. Sin vana trogen producerade Pernilla skivan själv samt skrev alla låtar och texter, förutom Olle Ljungströms Jag & Min Far, som blev en finstämd duett med Dregen . Gör Dig Till Hund släpptes på nystartade skivetiketten Sheriff Records, som Pernilla driver tillsammans med Lars Nylin och Niclas Green i samarbete med Warner Music Sverige.

- Att starta Sheriff var en dröm som närmast kan liknas vid att sy upp en egen kostym. Man vet att den kommer sitta perfekt eftersom den är skräddarsydd efter dina mått”, säger Pernilla. Sheriff Records Släppte också Titiyos rosade album Hidden.

Efter ett uppmärksammat framträdande på Skavlan i januari åkte Pernilla ut på en intim duoturné på 10 konserter med gitarristen Fredrik Rönnqvist. – Jag ville att det skulle kännas som om publiken satt hemma i mitt vardagsrum och lyssnade, avspänt och personligt, säger Pernilla.

Sommaren tillbringade Pernilla på moped tillsammans med bl.a. Plura Jonsson & Pugh Rogefeldt på Packmopedsturné 2009, och passade i samband med det på att göra ett framträdande i Sommarkrysset.

Ashbury Apples

23 september släpper Pernilla tillsammans med Fredrik Rönnqvist ett nytt album på engelska tillägnad projektet Ge fan i våra vatten, som syftar till att samla in pengar för att hjälpa hotade vattenmiljöer och fiskbestånd.

- Ashbury Apples är ett sätt att kombinera mina två passioner, fiske och musik, säger Pernilla. Ge fan I våra vatten startades av svenska rockmusiker tillsammans med Sportfiskarna för två år sedan. Hittills har pengar från Ge fan i våra vatten satsats på ett viktigt gäddforskningsprojekt. I samband med att Ashbury Apples släpps kommer Sportfiskarna att berätta om flera nya projekt för att förbättra fiskens livsvillkor i olika delar av landet. Ett av projekten kommer att handla om att förbättra förutsättningarna för havsöringens reproduktion i fiskens livsmiljöer.

Ashbury Apples är en skiva med nyskrivna låtar blandat med gamla favoriter som aldrig tidigare funnits på skiva. Dessutom är Twisted Sister-covern Dont let me down med, samt en nyinspelad cover på Judee Sills The Pearl. Albumet är inte bara producerat av Pernilla själv, denna gången har hon även spelat in och mixat skivan själv och resultatet är nedskalat, personligt, med hennes röst i fokus. På förstasingeln Moody Tuesday medverkar Nicke Andersson från nyligen nedlagda The Hellacopters. Under hösten kommer Pernilla göra ett fåtal exklusiva konserter och Tv-framträdanden och i vår kommer nästa album på svenska.
^