Peter Bryngelsson

Id: 14475

Peter Bryngelsson
Peter Bryngelsson mest känd från Ragnarök, Kung Tung och Urban Turban har en 45-årig karriär bakom sig som musiker, kompositör och författare. 21 fullängdsplattor, TV, Radio, 1900 spelningar i nio länder, 6 böcker. Samarbetat med Peps, Totta Näslund, Claes Jansson, Louise Hoffsten, John Holm, Ted Ström, Carli Tornehave, Björn Json Lind. Nyligen kom 6e boken ut om Fleetwood Macs grundare Peter Green. I höst släpps boken om De omusikaliska.

Han har också gjort sig känd som story teller med absurda shower om rockmusikens största stjärnor.

Peter Green Story

Peter Greens Fleetwood Mac sålde 1969 mer skivor än Stones och Beatles tillsammans. 1970 var allt över och PG gick in i en 11 år lång mental dimma. Men i 3 år var han den mest imponerande artisten i rockvärlden tills han ville ge bort alla pengar, sluta spela och bli dödgrävare.

Vem är han den där Pink Floyd ?

Roger Waters är känd för sin obändiga kreativitet när det gäller att skriva låtar men också i bandet för sina dåliga demos där han spelar allt själv. De var så hemska att det för de andra var svårt att avgöra om låtarna var bra eller inte. Deras uppgift var sedan att förvandla dessa skisser till musik vilket Roger glömde så fort det var gjort.

Vad i helvete handlar Stairway to heaven om ?

Den absurda berättelsen om hur djävulen sammanförde Satans-sekten i Los Angeles med Led Zeppelins ledare Jimmy Page som resulterade i låten Stairway to heaven. Som ironiskt nog ofta sjungs på kristna begravningar.

Klassiska låtar skapade i hat och missämja.

Eftersom det är nästintill omöjligt att räkna ut hur man ska få till en hitlåt kan de uppstå när alla inblandade minst anar det. Och inte sällan när missunnsamhet och avgrundsdjup bitterhet splittrar band som publiken tror älskar varandra. Creams knivslagsmål, Beatles rättegångstvister, Stones drog och fylledimma, Simon and Garfunkels avundsjuka mot varandra.
^