Peter Elm

Id: 13518

Peter Elm
One-Man-Show
Peter Elm tolkar Allan Edwall.

En kväll med elektroniska cover-versioner av Allan Edwalls musik.
Mellansnack om människor och livet. Humor, skratt och allvar!

One-Man-Show
Peter Elm (performer) tolkar Allan Edwall

Peter Elm är poet, låtskrivare, sångare och skådespelare. Han har en bakgrund inom synthmusik och har sedan lång tid tillbaka haft en längtan att göra elektroniska tolkningar av klassiska och kanske något underskattade låtar.

En svensk artist som i synnerhet ligger mycket varmt om hjärtat är skådespelaren och artisten Alan Edwall. Edwalls texter är geniala och hans röst och personlighet ger en speciell dimension till musiken som känns väldigt genuin och väldigt svenskt. Det intressanta är att se om denna akustiska, organiska musik håller för att omtolkas elektroniskt och kanske rentav göra den mer tillgänglig för en yngre publik som kanske inte är så bekanta med Edwalls musik. Detta är en helt ny idé.

Peter Elm är uppväxt utomlands och har under de senast 3,5 åren varit bosatt i Berlin där han fokuserat på diverse elektroniska musikprojekt samt givit ut en diktsamling på engelska. Under 90-talet gick han på Calle Flygare Teaterskola och Kulturama och uppträdde en hel del under denna period med teatersport och improvisation. Han hyser stor kärlek för nordisk mytologi, vemod och mystiska väsen.

Diskografi (Under namnet Restricted Area):
-Ett Gammalt Bergstroll (cdm, 1994)
-Explode (cd, 1996)
-Sex Dream Drive (mcd, 1996)
-Elle Respire (cdm, 1997)
-Turn Like The Devil (cdm, 2000)
-Realtime (cd, 2000)
-Fun And Fearless (cd, 2003)
-Core Excess/Underdog E.P. (cd, 2011)
-Wear & Tear (mcd/ep, 2012)

Videos (Under namnet Restricted Area):
-Weapon (2011)
-When It Comes (2011)

Böcker:
-Bless This Mess! (Notes and Poems by Peter Elm, 2010)
^