Peter in The Chapel

Id: 9522

Peter in The Chapel
En konsert med sånger som vi alla känner igen. Ett urval från repertoaren:
Amazing Grace, You Never Walk Alone, Streets Of London, Love Me Tender, Can’t Help Falling In Love, Crying In The Chapel, The Rose, Annie’s Song, I’ll Never Find Another You, Bridge Over Trouble Water, If I Had A Hammer, In The Ghetto, mfl.

I september 2006 gjorde Peter Jezewski och Pelle Karlsson på begäran ett bejublande framträdande i Kyrkcentrum, Bålsta. Låtmaterialet var noga utvalt för att vara anpassat till kyrkans sammanhang. Sånger som ligger Peter varmt om hjärtat.
Peter hade tidigare träffat kantor Gunilla Schei vid ett flertal tillfällen vid framträdanden på begravningar och bröllop. Under dessa möten växte tanken fram att låta Peter göra ett offentligt framträdande i kyrkan och i samråd med Gunilla utvecklades denna tanke till verklighet.
27 september 2006 kl. 19.00 hade Kyrkcentrum, Bålsta, en mycket uppskattad kvällsgudstjänst med Peter och hans musiker.

"Framträdandet var ett samarbete mellan Peter och församlingens kantor. En mycket fin och inspirerande kväll som gav mersmak, fullsatt kyrka och publiken njöt " säger kantor Gunilla Schei.

Ytterligare en konsert genomfördes 26/10 i Gnarps Kyrka och Sundsvalls Tidning skrev:
"Tidernas succékonsert i Gnarps kyrka
Publiken inte bara stod upp och applåderade. Den även stampade och jublade. Torsdagskvällens konsert i Gnarps kyrka med förstärkta Nordanstigs manskör blev en makalös succé.
- Ni har gett oss så fantastiskt mycket. Så underbart skönt, sade kyrkvärden Anna-Britt Bergman i sitt sprudlande tacktal.
Prästen Carl-Olov Strömberg liknade Peter Jezewski, tidigare frontman i Boppers, vid Elvis Presley och visst har Jezewski betydande drag av The King både i röst och utseende."

Framträdandets längd ca 45 minuter, kan delas upp i två set eller vävas in i samband med mässa. Det går också att göra ett samarbete med kyrkans kör eller enligt önskan.

Ett CD album baserat på framträdandet "In The Chapel" beräknas vara färdiginspelat i början av februari 2007.En kort presentation av de medverkande:

Peter Jezewski
Peter Jezewski blev känd för det svenska folket som medlem i bandet "The Boppers".
Idag kan Peter fira en 30 årig framgångsrik karriär med över 2 miljoner sålda skivor, turnéer i Sverige, Europa och Japan. Han har samarbetat med artister som Jerry Williams, Chuck Berry, Susy Quattro, Robert Wells m.fl.
Peter Jezewski & The Boppers har blivit kulförklarade i Sverige.
Jezewski lämnade The Boppers 1993 och har på senare tid enträget jobbat upp en personlig, egen stil med rötterna i 50-60-70 talets melodiska pop/rock.
Han är som man kan säga "One Of A Kind" och har en stor, trogen publik.
Det senaste albumet "Hearts On Fire" är delvis inspelat i Nashville, USA, med idel kända musiker, bl a delar av Lynard Skynard etc. Medverkar gör naturligtvis också den egna trion, The Chiefs.
Peter Jezewski har under de senaste två sommrarna turnerat tillsammans med Jerry Williams och Boppers och även framträtt ett flertal gånger i tv, bl a Bingolotto och Så ska det låta.
Peter hade också en betydande roll i succepjäsen Jerka på Göta Lejon och Stora Teatern i Göteborg. Peter medverkar även i föreställningen Rockens Kvinnor som spelas bla. på Scalateatern i Stockholm. Han har även en roll i filmen Förortsungar som hade premiär i oktober 2006.

Pelle Karlsson
Pelle "Black & White" Karlsson har ett brokigt musikaliskt förflutet, bla. som medlem i gruppen Boppers under ett antal år och medverkade även på ett antal album med gruppen. Pelle är en multiinstrumentalist och behärskar de flesta instrumenten inom genren.
När Peter Jezewski lämnade Boppers följde Pelle med och blev medlem i Peters nya band "Peter & The Chiefs".
Pelle har också engagerats som musiker och medverkat både live och på skiva med artister som bla. Wanda Jackson, Iggesundsgänget , Louise Hoffsten , Georgie Fame, Jerry Williams, Tommy Nilsson, Jan Johansen, Mikael Rickfors, Monica Törnell, Sigge Hills, Lill-Babs, Lill Lindfors, Monica Zetterlund, Robert Wells m.fl.

Ami Karlsson
Anna-Maria "Ami" Karlsson är gift med Pelle Karlsson. Ami har spelat cello och ett flertal övriga instrument sedan 7 års ålder. Musiken har alltid funnits hemma i och med att hennes bägge föräldrar arbetar med musik. Tanken på att göra något annat har aldrig funnits för henne. Hennes bror Jon är också musiker och spelar trummor bla. i "Peter & The Chiefs"
I och med giftermålet med Pelle blev ju musiken en familjeangelägenhet igen.
Vanligtvis arbetar Ami som musiklärare i skolklasser och som lärare i cello, fiol, piano, bas och blockflöjtslärare på musik/kulturskolor.

Michel Jezewski
Peters bror Michel har varit med ända sedan Bopperstiden. Han har arbetat som bla. turnéledare och är numera även ansvarig för tekniken, dvs. ljud och ljus. Michel säljer även Peters skivor på plats i samband med framträdandet.
^