PETER JOHANSSON & ROCK BOX

Id: 11537

PETER JOHANSSON & ROCK BOX
Född 22 Aug 1977. Uppvuxen på Norra Finnö I S:t Anna skärgård, 5 mil öster om Norrköping.

1994 startade han coverbandet Cousins tillsammans med sin syster och sina 6 kusiner. Mellan 1994 och 2001 hade de ett 100-tal spelningar och ett flertal tv-framträdanden.

1996 gjorde Peter sin första musikal, Trollkarlen Från Oz på Arbisteatern i Norrköping. Det blev startskottet för hans karriär i musikalernas värld.

Peter bestämde sig för att satsa fullt ut och utbilda sig till artist. Det blev först 1 år på musikteaterskolan I Bjärnum och därefter ytterligare 3 år på Balettakademiens musikalartistinje i Göteborg.

Våren 2001 (sista teminen på B-A) gjorde han audition till musikalen Saturday Night Fever i Köln, Tyskland. Han fick sitt första professionella jobb och hade premiär i rollen som Gus bara 1 månad efter avslutad utbildning. Under detta år var han även ersättare for de två manliga huvudrollerna Tony Manero samt Bobby C

September 2002 återvände Peter för en kort period till Sverige och Göteborgsoperans uppsättning av musikalen A Chorus Line. Han gjorde rollen Mark Anthony i föreställningen som regisserades och koreograferades av Staffan Aspegren och Roger Johansson.

Mars 2003 var spelperioden på Göteborgsoperan över och Peter sökte sig till London där han fick jobb i Queen-musikalen We Will Rock You. Musikalen med en story skriven av Ben Elton och musik av Queen hade då bara spelats i ett år på Dominion Theatre, en av Londons största teatrar med en publikkapacitet på 2200.
Han fick jobb i ensemblen med cover för huvudrollen Galileo. Efter två år,sommaren 2005, blev han erbjuden huvudrollen Galileo på heltid och har sedan dess spelat närmare 800 föreställningar i rollen.
Det har blivit ett flertal tv framträdanden med We Will Rock You genom åren, bl.a "Al Murrays Happy Hour" på ITV 1 där Peter hade det stora nöjet att spela med original medlemmarna ur Queen, Brian May och Roger Taylor inför 9 miljoner tittare.

Den 29:e september 2007 gjorde Peter sin sista föreställning i London. 2 dagar senare återvände han till Sverige och repetitionerna av nästa musikal Footloose, där han fått huvudrollen Ren.
Footloose hade skandinavienpremiär på Storan i Göteborg den 8:e november 2007. Stockholmspremiären skedde på Intiman den 20:e februari 2008 och den spelades för utsålda hus till mitten av maj. Peter gjorde ytterligare en säsong i Footloose på Intiman mellan september och december 2008.

Sommaren 2008 medverkade Peter i Rhapsody In Rock tillsammans med bl.a Charlotte Perrelli, LaGaylia Frazier, Sofia Källgren, Jessica Andersson, Linda Lampenius, Pablo Cepeda, Lennie Norman samt Micke Tornving. Det blev totalt 12 spelningar främst i Norra Sverige.

Peter har även medverkat i ett flertal program på tv, bl.a Så ska det låta (SVT 2007,-08,-09), Sing Along (TV3 april-08, november-08), Doobidoo (SVT november-08), Musikmaskinen (Kanal5 oktober-08) samt senast Idrottsgalan (SVT1)

Hans senaste projekt är "Champions Of Rock"- en hyllning till Queen. Efter jättesuccén 2009 med ett antal konserter i Norrköping och turné i ett antal olika städer planeras nu en stor arenaturné hösten 2010.

Peter jobbar just nu på sitt debutalbum. I dagsläget är det osäkert när det släpps. Eventuellt ger Peter ut två skivor, en mer rockig och en i lugnare stil.
^