PETRA HULTGREN

Id: 2064

PETRA HULTGREN
Petra Hultgren har under det senaste året medverkat i produktioner som "Andra avenyn", "Kungamordet", "Labyrint", "Irene Huss", "Riddaren från Pelargonien" och två tyska produktioner: "Soko Wismar: Das Dritte Feuer" och "Der Kommissar und das mer sommerzeit".

2006 medverkade hon i långfilmen "Att göra en pudel" och i TV-serien "Mäklarna" och 2007 spelade hon den kvinnliga huvudrollen (mot Sven Olof Jansson) i pjäsen "Intervjun" av Theodor Hollman i regi av Ulf Dohlsten på Borås Stadsteater.

Petra Hultgren gick ut Teaterhögskolan i Stockholm 2005. Hon fick sin första roll redan nio år tidigare, 1996, i TV-serien "Vänner och fiender". Den följdes av rollen som Annika Fridell i serien "Vita lögner" 1997 - 2000. Petra scendebuterade på Lisebergsteatern i Ray Cooney-farsen "Släkten är värst" 1997.

2004 medverkade hon i Ella Lemhagens "Det nya livet" och Erik Leijonborgs "Skyddsängeln" och 2005 såg vi henne i "Wallander: Afrikanen" i regi av Stephan Apelgren.
På scen har Petra bl a spelat den ryska flyktingen Tanja i "Tea-Bag" på Upsala Stadsteater och medverkat i "Fria viljan" på Teater Scenario samt i Teaterhögskolans uppsättningar av "Körsbärsträdgården", "Trettondagsafton", "Dagarnas ljus", "Agnes av Gud" och "Grinden".
^