PINO DANGIOLA & NATALIE BRATELI

Id: 6365

PINO DANGIOLA & NATALIE BRATELI
Pino Dangiola är Tangcamps grundare och startade även ClubTango i Stockholm. Han är Sveriges mest kända tangodansare och har medverkat i flera långfilmer, tv-produktioner och på teaterscenen som dansare, skådespelare och koreograf. Pino har främst varit verksam i Sverige där han haft stor betydelse för tangons utveckling och växande popularitet, men han har också undervisat i olika länder som USA, Tyskland, Finland, Italien, Grekland och i Dubai. Sedan 2003 dansar och undervisar Pino med sin fru Natalie.

Natalie Brateli är en ung och kreativ dansare med grekiskt ursprung. Natalie har tidigare dansbakgrund och undervisningserfarenhet från latin-danserna, innan hon för ett antal år sedan upptäcktes för sin speciella tangobegåvning. Sedan 2003 dansar och undervisar Natalie tillsammans med Pino, och har även hunnit medverka på scen både som dansare och koreograf.

Tillsammans har Pino och Natalie utvecklat en personlig stil där den klassiska tangons elegans möter den nyare tangons uttrycksfullhet. Hörnstenarna i deras undervisning ligger i att förmedla frihet i ett rörelsemönster som delvis skapas av varandras energier.
^