Ragnarök

Id: 9518

Ragnarök
Ragnarök grundades i Kalmar 1972 av Peter Bryngelsson, Henrik Strindberg och Staffan Strindberg. Peder Nabo kom med i gruppen 1973. De turnerade flitigt under 1970-talet, både på vanliga spelställen men även på skolor och i fängelser. De arbetade även en del med teater för barn tillsammans med Byteatern.

Gruppens musik var stämningsfull instrumentalmusik som kan liknas vid Bo Hansson och Björn J:son Lindh, vilket tydligt märks på den lyckade debuten ”Ragnarök”.

Gruppen upplöstes 1977 med återbildades redan 1979 med bland annat nya medlemmar från Älgarnas Trädgård. Under uppehållet spelade Thomas Wigert och Peter Brygelsson in den något hårdare skivan Varma Smörgåsar tillsammans med gruppen Hot Boys.

Efter skivan ”Fjärilar i magen” upplöstes de för att återigen ombildas och släppa "Fata Morgana" som har ett mer blåsorienterat sound.

1984, efter ”3 Signs”, lämnade Bryngelsson gruppen för att tillsammans med Ove Karlsson (Arbete & Fritid), Hans Bruniusson (Samla Mammas Manna) och Raimo Juntunen (Ferne’s Band) bilda Triangulus. Resten av gruppen tog upp arbete med barnteater.
^