Dreams of Drams

Id: 5141

Dreams of Drams
Välkommen till Dreams of Drams!

Alla som någonsin varit på en skotsk eller irländsk fest, vet säkert vad The Celtic Fire innebär. För dem som inte varit med om detta så kan vi med vår mångåriga erfarenhet av att spela och sjunga keltisk musik visa vad det innebär. Jiggar och reelar blandas med visor om whisky, sjömän, kärlek, fala kvinnor och blodiga krigståg.

Vi har alla tre varit med i folkmusikgrupperna The Corbies och Raven och i de grupperna har vi spelat på alla större scener i Sverige, festivaler och TV samt spelat in fem skivor. Instrumenten vi spelar på är förutom sång, gitarrer, fiol, banjo, mandolin, tin-whistle, mandola, munspel, bodhran, tvärflöjt, digitaltrummor, bas, dragspel, small-pipe och highland bagpipe.

Celtic Fire Vårt standardprogram där vi framför ”Whisky in the Jar” och alla andra kända låtar som gjorts odödliga av grupper som The Dubliners och The Pogues. Allt uppblandat med instrumentala reelar och jiggar.
Lets have a Cèilidh! Cèilidh är ett keltiskt ord som betyder "besök, visit" Vi uppträder också med spel till Ceilidh-dans. Förutom spel till de skotska danserna kan vi då även ha med oss en ”caller” som lär ut enkla Cèilidh-dances.

Whisky in Concert En fantasteisk möjlighet att blanda två av de mest populära inslagen av keltisk kultur - Whisky och musik. Vår lead singr, Anders Gjörling, som är en av Sveriges främsta whiskyexperter – medlem i The Keeper of the Quaich och whiskyredaktör på tidningen Whisky & Bourbon, berättar mellan musikinslagen om den ädla drycken och leder deltagarna i en provning som kan skräddarsys efter önskemål.

Vi har vid behov egen PA-anläggning och eget ljus.Vi ser gärna att det finns en scen eller utrymme (ca 6 x 3 m) och ljus i lokalen där vi skall uppträda. Vi behöver tillgång till scenen ca 2 timmar före uppträdandet för riggning och soundcheck.
^