SÅ FUNKAR DET

Id: 8224

SÅ FUNKAR DET
- Så funkar det - är en grupp på 8 personer, som brinner för att lira ett tungt och svängigt komp till rap. Musiken genrebestäms bäst som funk/hiphop, men hämtar influenser från disco, jazz, rock, latin....allt!

Gruppen bildades hösten 2002 som ett oseriöst projekt för att ha något att spela med på en lektion i musikproduktion.
I januari 2005 reste - Så funkar det - tillsammans med representanter från Rikskonserter till Malawi i södra Afrika för att representera Sverige på en internationell festival för unga musiker.
Däremellan hade mycket hänt -Så funkar det- har under sin verksamma tid spelat på fester, pubar,klubbar och olika evenemang, sammanlagt ca 40-50 gig. Scennärvaron, attityden och soundet har växt fram med tiden, och allt fick sin slutgiltiga bekräftelse när vi tillsammans vann det största priset på Musik Direkts riksfestival i Halmstad, 2004, dvs. resan till Afrika.

Juryn på riksfestivalen bestod av professionella musiker såsom Tina Ahlin, Morgan Ågren och Per Thornberg, och deras utlåtande om oss blev:

"Med en otrolig energi, hög spelskicklighet och enorm publikkontakt, levererades pumpande refränger med hitpotential"

Sättningen i SFD är

Trummor
Elbas
Elgitarr
Klaviatur
Saxofon
Sång
2 rappare

- Så funkar det - har precis varit veckans artist på P4 Radio Halland, och fick där spela in den demo som skickas med här - den utgör en bra grund för vår akt, även om det svänger dubbelt så mycket live...

Inspirationen är på topp just nu, och alla är väldigt sugna på att spela, skriva låtar och få visa upp musiken för omvärlden.
^