Säg Mig

Id: 16846

Säg Mig
Säg mig är soloprojektet som kom till när producenten och låtskrivaren Alva Fährlin bestämde sig för att släppa de där låtarna hon aldrig riktigt tänkt visa för någon.

Efter att ha letat sig fram bland popmusik, jazz och psalm, så blev Säg mig ett avstamp i den enklaste av kommunikationsformer - att berätta en historia för någon, utan att höja rösten, och utan att vända bort blicken. Sånger som utvecklats under dagboksliknande förhållanden på promenader, i vardagsrum, och i de små pauser som uppstår när vi inte gör något annat. Med det svenska språket som verktyg släpper Säg mig in oss i sina funderingar, farhågor och kärleksförklaringar, alltid i lugn förvissning om att vi kommer att ta oss starkare ut på andra sidan.

“Att släppa in publiken så nära ens egna känns som en risk, jag kan blir så rädd att ingen ska förstå mig. Men samtidigt så är det just den där rädslan som gör oss till människor och får oss att kunna känna empati för varandra. Det är lite dubbelt, man måste tåla den rädslan att bli avvisad om man vill kunna mötas på riktigt”, menar hon.

Säg mig släppte sitt debutalbum Hud den 29 maj 2020. Under 2023 väntas mer musik och fler spelningar från låtskrivaren som aldrig låter hoppet sina.
^