Scarlet Blue

Id: 15310

Scarlet Blue
Scarlet Blue betyder scharlakansblå och det beskriver deras sound väl. Rött för den aggressiva punk/grunge attityden och blått för det melodiösa rena soundet från rockmusikens höjdpunkt under 60-talet. Tillsammans bildas en karaktär som känns bekant och ny på samma gång.

Scarlet Blue bildades i slutet av 2012 av gitarristerna Mattias Igelström och Simon Carlstedt som hittade varandra i musiken av The Beatles, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Nirvana och Red Hot Chili Peppers. 2013 blev ett hektiskt år då bandet vann 2 av de största musiktävlingarna i Stockholm och deras sound började spridas till landets alla hörn. Senare samma år släpptes den första EP:n Burgundy som följdes av förbandsspelningar till Oskar Linnros och Pugh Rogefeldt samt en Europaturné. "Dynamik och känsla, det är Scarlet Blue’s största styrkor." Skrev Martin Lindberg från musikbloggen Oetablerat .
I höstas släpptes debutskivan We Just Need Love som är en samling av känslor, sound och texter från de de galna spelningarna i Slovakiska bergen och de sena kvällsjammen i replokalen.

De kommande månaderna är uppdraget att sprida svänget från skivan på fler scener i Sverige och ut i Europa.

Kortfattad info
Scarlet Blue är ett rockband från Stockholm som består av 4 medlemmar:
Mattias Igelström - Kompgitarr och Leadsång Simon Carlstedt - Sologitarr
Kevin Rex - Elbas
Anders Rollman - Trummor.
Gruppen har funnits sedan december 2012.
^