Seth Engström

Id: 8891

Seth Engström
Mitt namn är Seth Engström. Jag har trollat sedan jag var åtta år gammal, men det var inte för än jag var 13 år som jag hade mitt första framträdande. När jag var 15 år, vann jag Svenska Mästerskapen i trolleri. Jag hade flytet med mig den dagen, så jag blev den första junior i svensk historia som vann både junior- och seniortiteln i en och samma tävling. Jag vann även nordiska mästerskapen senare samma år.
Under åren har jag tävlat en hel del och för att ta upp en del av meritlistan:

2003:
1:a pris i Svenska Mästerskapen i kortmagi, juniorer
1:a pris i Svenska Mästerskapen i kortmagi, seniorer
1:a pris i Nordiska Mästerskapen i kort- och close up-magi, juniorer

2004:
1:a pris i Svenska Mästerskapen i kortmagi, juniorer
1:a pris i Svenska Mästerskapen i kortmagi, seniorer
1:a pris i Svenska Mästerskapen i close up-magi juniorer
2:a pris i Svenska Mästerskapen i close up-magi seniorer
1:a pris i Svenska Mästerskapen i barntrolleri, juniorer
2:a pris i Svenska Mästerskapen i barntrolleri, seniorer
1:a pris i Nordiska Mästerskapen i kortmagi, juniorer (samt att jag satte högre poäng än alla seniorer. Dock får inte seniorpris delas ut till junior i Nordiska Mästerskapen)
1:a pris i Nordiska Mästerskapen i close up-magi, juniorer
Samt att jag släppte en DVD med mitt arbete inom kort. Den blev mycket eftertraktad och såldes slut under 30 minuter i en an världens största magikongresser i London.

2005:
1:a pris i Svenska Mästerskapen i kortmagi, juniorer
2:a pris i Svenska Mästerskapen i kortmagi, seniorer
1:a pris i Svenska Mästerskapen i close up-magi, juniorer
2:a pris i Svenska Mästerskapen i close up-magi, seniorer
3;e plats i Spanska Mästerskapen i kortmagi.
Sist har jag även representerat Sverige i Europeiska mästerskapen i trolleri. Senast var 2004, då jag blev placerad på 7:e plats bland seniorerna.

Världsmästerskapen 2006 och alla andra kommande internationella tävlingar, så som Europeiska Mästerskapen, Amerikanska Mästerskapen och Världsmästerskapen, så kommer jag representera Sverige i kortmagi.
Jag blev även intagen, augusti 2005, till Chavez Studio of Magic. En trolleriskola i Los Angeles, där jag gick deras kurs i ”Sleight of Hand” (manipulation) och tentade av den efter en termin med otroligt bra omdömen. Om så önskas, kan utvärdering från min läromästare i USA, Dale Salwak, visas. Jag gick även en del kurser i Las Vegas och fick äran att träffa och gå ”back stage” hos de stora trollkarlarna.

Numera övar jag mellan 6 - 8 timmar varje dag. Jag älskar verkligen detta och brinner för att få trolla mer och mer. Jag gör ca 100 betalda jobb om året och där ingår allt från barnkalas till företagsfester (mesta dels företagsfester och vuxenfester i form av 50-års firanden mm). Jag har haft äran att få deltaga en del i TV, så som barnprogrammet Lattjo Lajban, aktuellt, kulturprogrammet Kobra osv. Jag har deltagit i Lantz i P3 samt NRJ radio mfl. har pratat litet grand om mitt trolleri. Sist men inte minst, så har Expressen, Metro, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Privata affärer (!) och Stockholm City ”trollat” fram artiklar och reportage om mig och mitt trolleri.

Klienter jag haft är: Aftonbladet, Casino Cosmopol, Deloitte & Touch, Dialect, Egmont Kärnan, Ericsson, Expressen, Föreningssparbanken, Hilton Hotels, IBM, IF Skadeförsäkring, Junibacken, Karolinska, Institutet, Kunskapsskolan, München-Bryggeriet, Noaks Ark, Röda Korset, Silja Line, Stockholms universitet, Svea Inkasso, Sveriges Radio, Sveriges Television, Telenor, TV4, Vasa Museet, Viking Line, Åhlens och väldigt många andra företag.
^