SHOWKANALEN
Showkanalen är en unik showproduktion med underhållning som överraskar från stora scen eller runt om i den aktuella lokalen. Artisterna bjuder på en fartfylld hitkavalkad i form av en färgsprakande show där ingen i publiken lämnas oberörd.

Även om Showkanalen följer ett väl inarbetat koncept kan showen anpassas efter kundens specifika önskemål. -Allt från "soft" middagsunderhållning till fartfylld rockn´roll och riktigt "ös".

Med Showkanalen får Ni en originell och omväxlande show med sång, dans, musik och komedi som fungerar utmärkt vid festivaler, firmafester, temafester, i restauranger, krogar, och på mässor och andra tillställningar.

Efter att ha turnerat runt i norden har Showkanalen fått goda referenser från mycket nöjda arrangörer, bl.a Volvo, Tivoli Köpenhamn, First Hotelkedjan i Skandinavien och stora Hårmässan i både Norge och Sverige. Showkanalen har även uppträtt i kombination med andra artister såsom Lennie Norman och John Houdi m.fl.

Showkanalen består av 9 personer (se nedan) som kommer från olika delar av landet men turnén utgår alltid från Skövde där turnéledaren och pianisten Tommie Pettersson bor, och där Showkanalen har haft många återkommande spelningar på Billingehus.

Såhär lät det efter en premiär 1998 som då gavs på First Resort Billingehus:

"...en säker artistgrupp som vågar ge järnet och bjuda på det bästa i musikväg under senare år med hits från Sinatra över ABBA till Schlagers och fartfyllda rockklassiker. Premiären var lysande!
Lasse Strömqvist, GP

Showkanalen har på senare år satsat mycket på exklusiv ljud-och ljusteknik då detta är en högst väsentlig del i showen. Ljudtekniker Andreas Karlsson från Vara, jobbar endast med det bästa inom ljudteknik och har många års erfarenhet med större artister bakom sig. När hela In-Ear-systemet var inhandlat unnade sig Andreas 50 par svarta strumpor.

Ljustekniker Jöran Bergne är från Skara och ger showen dess färgstarka karaktär. När Jöran inte ljussätter Showkanalen kör han några rundor med Taxin. Han är förövrigt så insatt i ljustekniken att han på bilden här nedan lyser med sin frånvaro!

Tommie Pettersson från Skövde är pianist och turneledare. Han och Andreas är numera ankaret och driftsansvariga i Showkanalen. Tommie har även byggt upp och äger en av Sveriges finaste musikaffärer som ligger mitt i Skövde. Han har jobbat som pianist sedan yngre tonåren och har varit pianist i Showkanalen sedan starten 1997. Lär man känna Tommie lär man också känna Owe...

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.