Sjung med Pettson och Findus

Id: 2161

Sjung med Pettson och Findus
En fartfylld och rolig föreställning fylld med sång och musik tillsammans med Sven Hedman och Fanny Wistrand.

När Sven kommer in med den gula hatten ser alla att det verkligen är Pettson som kommer. Under sina 25 år med Pettson har Sven gjort över 2000 föreställningar och skrivit mer än 70 sånger, och dessa är stommen i föreställningarna. Fanny Wistrand är med sin musikalitet och sitt levande kroppsspråk ett perfekt komplement som en fartfylld och sprallig Findus.

Det är en verklig familjeföreställning, där det brukar vara nästan lika många vuxna som barn i publiken. Och det är härligt att se alla skratta tillsammans och sjunga av hjärtats lust till Sven Nordqvists välkända och älskade berättelser. Alla verkar gilla Pettson.

Sedan Sven och Fanny började sitt samarbete för fyra år sedan har de hunnit med över 300 föreställningar runt om i Sverige. De tar publiken med storm, både stora och små får vara med och sjunga hela tiden.

De har turnerat över stora delar av Sverige på teatrar och folkparker, festivaler och skolor. Till många platser återvänder de år efter år. Oftast spelar de på egen hand, men de har också spelat med många stora orkestrar, som t ex Gävle Symfoniorkester och Wermlandsoperans orkester och Blåsarsymfonikerna i Stockholm och många fler.

Föreställningen passar också utmärkt för skolor och förskolor, där barnen får lära sig fyra sånger i förväg. Då gör vi två föreställningar per dag för samma pris.
Föreställningen ges med tillstånd av Drakens Teaterförlag. Speltid: ca 40 minuter

STOR JUBILEUMSFÖRESTÄLLNING:
SJUNG MED OSS PÅ PETTSONS GÅRD
I år, 2017, är det 25 år sedan Bröderna Sluts första musikteaterföreställning med Pettson och Findus, samtidigt som Sven Hedman fyller sjuttio år. Då firar vi i sommar med en stor jubileumsföreställning med sex glada musiker/artister på scenen, där du inte bara får träffa Pettson och Findus utan även alla hönorna, Gunnar Grävling, Gäddan Gert och tjuren Sture m fl. Det blir en riktig familjefest.

Premiär på Vallby Friluftsteater i Västerås 17 och 18 juni 2017, kl 13.00. Sen blir det turné i Sommarsverige och i konserthus i höst.
^