Sjung med Pettson & Prillan

Id: 13138

Sjung med Pettson & Prillan
En härligt galen familjeföreställning med mycket musik.

Den alltid lika populäre gubben Pettson och högsta hönset Prillan sjunger om livet på gården och i hönsgården. Det blir spelglädje och allsång, många tokerier och mycket skratt. Både barn och vuxna känner historierna om Pettson och Findus, så det är bäddat för ett härligt sångäventyr.

Medverkande:
Gubben Pettson - Sven Hedman
Sveriges mesta Pettson. Musiker och artist och mannen bakom alla sångerna när Bröderna Slut mellan 1992 och 2006 gjorde över 1500 föreställningar om Pettson och Findus. Har sedan dess turnerat som Pettson både på egen hand med sin gitarr och sin charango, men även ofta spelat med symfoniorkestrar.

Prillan, högsta hönset - Bengt Kyllinge
Mångsidig artist, musiker och komiker som bl.a. turnerade med Bröderna Slut i flera år som hönan Prillan och en massa andra djur. Har även med framgång spelat flera egna program på skolor. Här blir det mycket saxofon och mycket kackel.

Under flera år turnerade de ihop tillsammans med de övriga i Bröderna Slut-gänget. Nu träffas de igen i pur spelglädje. Premiären var på Hönsgården utanför Hedemora i februari 2011. Det blev succé och till sommaren blev det ett tiotal spelningar, mestadels i Dalarna. Sen har det fortsatt. Under våren 2012 gjorde de bl a en stor skolturné i Dalarna.

Målgrupp: Barn 5-9 år och familjer
Speltid: 40 - 45 minuter
^