Sköna Bönor

Id: 10860

Sköna Bönor
Trubadurduon Sköna Bönor bildades sommaren 2007. De två skånska bönorna har dock musicerat tillsammans från och till i ca 15 år. De har även arbetet tillsammans inom barnteater/underhållning och skrivit manus till två ungdomsrevyer. Under våren ska Sköna Bönor skriva sitt tredje manus till en ungdomsrevy.

Med ett härligt sväng, skön humor och stämmor med klös i har Sköna Bönor ett alldeles eget akustiskt sound. Vispop på skånska blandas med handplockad amerikansk folkmusik. Att arrangera om kända låtar ligger Sköna Bönor varmt om hjärtat. Repertoaren är också kryddad med eget material. Scennärvaro och en nära publikkontakt genomsyrar duons spelningar.

Alltefter efterfrågan och behov utökas sättningen med instrument som bl.a dragspel, piano, percussion, fiol eller en extra sångstämma.

PROJEKT MALMÖVISAN är ett unikt projekt där 300 visor från 1870 till 1930 med anknytning till Malmö samlats in.

18 av dessa låtar har nu spelats in och fått nytt liv på cd´n Tjo va de viftar i samarbete med ett 30-tal artister och musiker, som bl.a Peps Persson, Timbuktu, Mikael Wiehe, Ale Möller, Miriam Aida, Anna-Mia Barwe, Majken Tajken, Molly på rymmen och SKÖNA BÖNOR. Skivan släpptes den 3 december 2008.
^