Snakebite (Whitesnake)

Id: 16555

Snakebite (Whitesnake)
Snakebite är ett tributeband som hyllar något av det allra heligaste inom den brittiska hårdrockstraditionen, Whitesnake. Liksom många andra Whitesnakefans anser Snakebite att plattan 1987 är en vattendelare och att Whitesnake från och med 1987 inte längre var sig likt, fortfarande bra men inte lika bra som förr.

Snakebite har därför valt att fokusera på Whitesnakes tidiga repertoar, eller som Snakebite själva benämner det, Vintage Whitesnake. Det innebär att man bara kör låtar från Whitesnakeplattor fram till och med Slide it in, dock med det självklara undantaget Is this love. Trots att Whitesnake själva gjort en lång rad re-makes av tidigare hits är det självklart originalversionerna av Here I go again, Fool for you´re loving och Crying in the rain som gäller för Snakebite.

Bandet Snakebite drogs i sin första skepnad igång redan 1994 och har genom åren utvecklat såväl repertoar som sättning. Bandet härrör från nordvästra Skåne med Helsingborg som bas och består idag av Anders Vidhav, sång, Frazze Toth, gitarr, Niklas Rollgard, gitarr, Jonas Andersson, bas, Peter Bengtsson klaviatur och Torbjörn ”Totto” Lewold på trummor. Tillsammans har det rutinerade bandet inte mindre än 180 års samlad erfarenhet av rockmusik i alla dess former och bland killarna i bandet finner man medlemmar från bl.a. [gaeleri], Skinni Ginny, Dogman och The True.

Anders Vidhav - vocals
Frazze Toth - guitars
Niklas Rollgard - guitars
Jonas Andersson - bass
Totto Lewold - drums
Peter Bengtsson - keyboards
^