SOPHIE ZELMANI
Sophie Zelmani fann tidigt sitt utryck. Det där försiktiga, intima och djupt berörande i hennes musik fanns på plats redan i mitten av nittiotalet. Nära, nära mikrofonen sjunger Sophie viskande mitt i en omsorgsfullt utmejslad ljudbild.

Tillsammans med Lars Halapi har hon för varje skiva förfinat ett låtskrivande som redan från starten var så omskakande vackert att lyssnaren för varje nytt album inte kan annat än häpna över hur de två lyckas hitta nya nyanser och detaljer. Allt är som förut, men ändå inte. Som om skärpan ställts in tydligare, värmen i anslaget ökat om än så lite.
Sophie Zelmanis musik omsluter sin lyssnare. Skänker tröst och styrka. Förenar enkelhet och storhet på det mest självklara sätt.

Höstturnén 2008 tog sin början utanför Sveriges gränser för att stilla efterfrågan från hennes växande publik i Tyskland, Österrike och Schewiz. En turné som också innebar steget över till de stora konsertarenorna, som Kongresshaus i schweiziska Zürich och klassiska teatrarna Schauspielhaus i Hamburg och Schillertheater i Berlin. Vackra eleganta konsertlokaler värdiga den skönhet som bor i Sophie Zelmanis musik.
Väl hemma fortsatte turnén med ytterligare tretton bejublande konserter.

The Ocean and me heter Sophie Zelmanis senaste album som släpptes hösten 2008.
Skivan gick efter att den kommit ut direkt till följsäljningslistans första plats. Att lågmälda sånger som aldrig höjer rösten för att påpeka sin briljans lyckas med det ger hopp om mänskligheten.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.