Spöket i Köket

Id: 14896

Spöket i Köket
Musiken är Québec-nordisk-crossover lounge/rave-folkmusik! Som en tiohövdad orkester med full blåssektion, fioler, gitarrer, vevliror, flöjter, footstomping etc. blir det verkligt fett, både vad gäller visor och dansmusik från både Norden och Kanada. Målet för musiken är lika delar polska, reel, strathspey, vals, jig, schottis, röj och smör, och sjunger gör vi på både Svenska, Danska, Engelska och Franska.

Medlemmarna är sprungna ur olika musikaliska bakgrunder, såväl folkmusik som jazz och klassiskt, och kan för övrigt i höras i band som Vilde, Floating Sofa Quartet, Mill Street Jazz Orchestra, Balkan BagPack, 232 Strängar, mm.

Spöket premiärspelade på Folk at Heart i Örebro i början på året, och fick riktigt fet respons, foto och startsida på neriketidningen, 300 pers i publiken på den större av de tre spelningarna, så vi var riktigt nöjda och glada! Sen dess har vi gjort Stallet i Stockholm, Oceanen i Göteborg och några andra Göteborgsspelningar. Vi har även belönats med turnéstöd av FolkYou, med vars hjälp vi besökt flera festivaler under sommaren, bland annat Festival Decimal i Nyköping, och suget efter fler gig bara ökar och ökar.

Kommande projekt är att vi headlinar den lätt legendariska kombinerade folkfestivalen/lägerveckan ROD i Danmark nästa vår, Koordinaten i Oxelösund samma period, och dessutom skivinspelning.
^