SUZZIES ORKESTER
Suzzie Tapper är kanske mest händ som sångerska i bandet Suzzies orkester som bildades på 80-talet. Gruppen, som bland annat gjorde hiten Dansar i månens sken bestod även av Lasse Karlsson och Gunnar Skoglund.

Sångerskan, textförfattaren och låtskrivaren Suzzie Tapper föddes och växte upp i Sundbyberg men bor nu på Söder i Stockholm. Hennes musikintresse började tidigt, kanske tack vare att hennes pappa spelade trumpet och sjöng. Det fanns aldrig någon tvekan om att Suzzie skulle följa i hans fotspår. Hon skrev sin första musik när hon var tio år.

Suzzie har gått ut med att hon lider av sjukdomen Parkinson, samma sjukdom som Michael J Fox har. Hon skrev låten Jag Vill Leva, om sjukdomen. Låten finns med på albumet In i ditt innersta som kom 2005.

2002 var Suzzie med i Melodifestivalen för första gången, då som textförfattare till bidraget Ge mig mitt hjärta tillbaka som sjöngs av Jakob Stadell. I år blir det själv scendebut i festivalen med låten Visst finns mirakel, som hon själv skrivit texten till. Musiken är skriven av Robin Abrahamsson, Amir Aly, Bobby Ljunggren och Maciel Numhauser

Visst finns mirakel beskrivs som en skör och vacker ballad med en stark och personlig text.

En artist som är tidlös!

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.