Sven Yrvind (fd Sven Lundin)

Id: 13047

Sven Yrvind (fd Sven Lundin)
Den snart 73-årige ensamseglaren Sven Yrvind från Västervik korsade i vintras Atlanten. Och nu är han i färd med att bygga en båt med en längd på bara tre meter som han tänker segla jorden runt med och passera några av världens mest fruktade hav, bland annat där Stilla havet möter Atlanten.

- Jag har förbundit mig att under ett helt år segla jorden runt non-stop, på världens stormigaste hav i en tremeters båt som jag byggt själv, berättar djuphavskapten, Sven Yrvind.

"Hellre det än att sitta framför TV:n"
Rutten går österut, söder om de stora kapen. Sven Yrvind är van ensamseglare, och har många gånger försvarat sig mot dystergökar och olyckskorpar som säger "det är ju livsfarligt". Sven vet att det kan vara farligt, eftersom han varit med förr. Om han blir tagen av havet är det förmodligen utanför Kap Horn där Atlanten möter Stilla havet.

- Men hellre det än att sitta framför TV:n med fjärkontrollen i handen.. man måste tänka så, för jag har ju fyllt 73.

En inre resa
Sven kallar sitt nya projekt "Yrvind ten" vilket betyder att båten är 10 fot (drygt tre meter). Han förklarar att under den planerade jordenruntseglingen kommer han att fördjupa sig i små båtars beteende i stora vågor. Men det handlar också om en inre resa till de allt högre andliga sfärerna.
^