Swedish Hitz Goes Metal

Id: 12481

Swedish Hitz Goes Metal
SWEDISH HITZ GOES METAL - eller...
Kan en gitarrhjälte komma från Boden?
Redan hyllad i Japan, eftertraktad av hårdrock- och gitarrtidningarna och dessutom utrustad med de attribut som tillhör en riktig gitarrhjälte - här har ni Tommy Johansson, en 23-årig kille från Boden med musikalisk talang och målmedvetenhet utöver det vanliga.

Egentligen startade mitt musikintresse när jag första gången hörde Out in the fields med Gary Moore och Phil Lynott, jag tror jag var 9 år då.
De sköna gitarr-riffen och sången - vilken otrolig känsla! Tommy valde omedelbart el-gitarr som sitt instrument och började öva.
Första bandet, Guranerna, startade Tommy redan när han var 13 år. Bandet gjorde lokala spelningar där materialet till stor del bestod av covers på band som Hammerfall, Gary Moore och Stratovarius. Men även några egna kompositioner.
Men det var ReinXeed som blev det riktiga avstampet i Tommys musikaliska karriär. Bandet har till dags dato släppt tre album och blivit rejält framgångsrika, inte minst internationellt. ReinXeed har turnerat i Sverige men fanbases finns framförallt utomlands; i Indien, Japan, Indonesien, Holland och USA.
Swedish Hitz Goes Metal kom till genom att Christian Liljegren, själv hårdrocksartist och dessutom med eget skivbolag, snubblade över en av Tommys tolkningar av Abba på YouTube. Han ringde direkt upp Tommy, som satt på bussen men omedelbart var med på noterna. Snart nog hade man spelat in en platta med hitlåtar från Abba, Roxette och Ace of Base.
Nu kan man höra låtarna som de borde gjorts från början, flinar Tommy.
Fast det är sagt med glimten i ögat och han är snabb att erkänna att detta är ett labour of love snarare än ett utstuderat steg i karriären.
Det är väl inte så likt det jag gör i ReinXeed men det är grymt bra låtar, så det har varit hur kul som helst att göra den här plattan.

Swedish Hitz Goes Metal blev kända för svenska folket med sin medverkan på Allsång på Skansen, sommaren 2011, då Tommy gjorde låten The Look som en duett tillsammans med Måns Zelmerlöw,

Swedish Hitz Goes Metal Live:
Tommy ReinXeed: Sång, gitarr
Andreas Habo Johansson: Trummor
Sebastian Roos: Bas, backup sång
Johan Axelsson: Gitarr, backup sång
Anders Berlin: Keyboard, backup sång
^