Swing Magnifique

Id: 10621

Swing Magnifique
Swing Magnifique har sedan 2007 spelat musik i den legendariska gitarristen Django Reinhardts anda, s.k. Jazz Manouche eller Gypsy Swing.

Vi har den klassiska instrumentsättningen för stilen för att få det rätta, autentiska sounden, dvs. två akustiska gitarrer, violin och kontrabas.

Men med en sångerska i bandet har vi utökat repertoaren med vokala versioner av standards och franska schlagers som Django spelade in instrumentalt. Repertoaren är också kryddad med låtar skrivna av Djangos nutida efterföljare samt egna kompositioner. Allt framförts naturligtvis i Django Reinhardts omisskännliga stil där intensivt sväng och eldiga solon samsas med romantiskt vemod och där den viktigaste ingrediensen är energi. Det här är musik som det är svårt att sitta still till!

Bandet är en kvintett med vi spelar även ofta som kvartett eller trio både instrumentalt eller med sång, allt efter kundens önskemål. Samtliga medlemmar har en gedigen musikutbildning bl.a. på KMH.

Swing Magnifique spelar på jazzklubbar runt om i landet och är ofta engagerade för alla former av privata fester, företagsevent, bröllop etc.

Swing Magnifique består av Josefin Peters (sång), Terese Lien Evenstad (violin), Tom Buhre (gitarr), Åke Jonsson (gitarr) och Filip Berglund (kontrabas).
^