SYNLIGA

Id: 12230

SYNLIGA
Synliga, det blindaste bandet i landet, har funnits sedan 80-talet och består idag av 7 personer, och som namnet så diskret antyder så är alla medlemmar blinda eller åtminstone gravt synskadade.

Gruppen har turnerat och gett konserter i hela landet och även i England, Spanien, Ryssland, Kuba, USA och Japan.

Synliga har släppt ett antal singlar och är aktuella med sin nya och tredje fullängdare, Synliga i mörker. Live spelar bandet egna originallåtar varvat med vanliga och ovanliga covers i en osalig men underhållande blandning.

Den bifogade låten är gruppens senaste singel, Blinda män med känsliga händer och behandlar det alltid lika brännheta ämnet, fördelen med blinda älskare.

Synliga har sedan 2005 gett föreställningar i totalt mörker där besökaren även fått sig en måltid till livs i det sköna mörkret. Detta har gjorts med både fullt band och i mindre konstellationer, det sistnämnda då akustiskt. Detta görs fortlöpande under 2011 med 2 till 3 gig i veckan och vad vi vill göra är att spela en gång i veckan på Engelen, eller liknande, för att även få göra fler spelningar i ljuset.

Tanken är att de båda koncepten ska ge draghjälp åt varandra. En vardagskväll tidigt i veckan skulle passa oss bra för vad vi troligen kommer att kalla, Synliga Light. Om det går så skulle vi vilja genomföra detta på tisdagarna från september 6 till och med november 8.
^