TEDDYBEARS
Teddybears visade sommaren 2004 att de är världens coolaste band. De inledde allt på Münchenbryggeriet i juni med Torgny Melins som förband vilka framförde Teddybearslåtar i dansbandstappning och bjöd sedan på en sällan skådad scenshow, världens bästa film och sen var det kört. Dessutom älskar man ju alltid band med dubbla trummisar och Nino och Andreas håller absolut måttet.

Men Teddybears visade långt innan att de var ett band att räkna med. Bandet bildades 1991 och släppte sin första platta 1993. År 2000 fick de pris för årets pop/rock-grupp och årets album på Grammisgalan. Allt eftersom åren har gått har fler artister kunnat höras på deras skivor. Grammisalbumet "RocknRoll Highschool" gästas av bland andra Eagle-Eye Cherry, Daddy Boastin och Thomas Rusiak. Men det är inte bara olika artister som Teddybears bjuder på utan deras musik varierar också, alltifrån punkrock till synt till TV-spels inspirerad musik. Albumet "Fresh", släppt augusti 2004, bjöd, som vanligt på en hitkavalkad till exempel singlarna "Hey Boy" och "Cobrastyle". Det är verkligen ett album som blinkar åt alla möjliga sorters genrer - funk, hiphop, ragga, gammal powerpop, krautrock, psykadelia, elektro, garage, symfonirock och dub.

Till slut kände Teddybears att det var dags att ta sin musik över Atlanten och till USA. Och 2006 släppte de albumet "Soft Machine" i USA. Plattan innehöll två nya låtar samt remixer på hits från de tidigare albumen "RocknRoll Highschool" och "Fresh", låtar som t.ex. "Cobrastyle", "Punkrocker" och "Yours To Keep" kan höras på skivan. Till albumet släpptes låten "Punkrocker" i en ny version som sjöngs av ingen mindre än Iggy Pop. I december 2007 släpptes "Soft Machine" i Sverige. 2008 kunde man se Teddybears i The Late Show with David Letterman där de tillsammans med Robyn framförde "Cobrastyle". Teddybears har haft stora framgångar på den internationella musikscenen och flera låtar från "Soft Machine" har kunnat höras i reklamkampanjer för företag så som Heineken, Intel och Cadillac. Det är svårt att undgå hur stora de faktiskt är!

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.