TEQUILA SUNRISE

Id: 10463

Succébandet TEQUILA SUNRISE som fått stor uppmärksamhet i USA klara för skivdebut!
Östersundsbandet Tequila Sunrise släppte sitt debutalbum Last day with you" 11 februari på Biba Records. Debut betyder dock inte att bandet är nybildat. Bandet har en brokig historia och dess nyvunna popularitet, kanske än så länge mest i sin genres hemland, USA och beskrivs bäst av dom många lyssnare och fans man funnit över hela världen. Texterna ger starka känslor och förmedlar barnens rätt till sina föräldrar. Musiken är en blandning av Southern Rock och Country enligt sakkunniga.

Så här beskriver till exempel Hollywoodbaserade promotionbolaget A&R Select detta band sedan man funnit dom på Myspace och tagit kontakt våren 2009:
Sveriges Tequila Sunrise har fångat den djupa passionen i amerikansk blues med mer kraft än många infödda amerikanska band klarat. Joakim Ramstedt och Assar Danielson som skapade den första inkarnationen av detta band i mitten av 80-talet när paret träffades i det militära. De har smitt en eldig, djupt kännbar variant av tung och olje-dränkt Southern Rock bekant för de flesta amerikaner, men med en subtil twist som kanske bara icke infödda kunnat trolla fram.
Det är troligen Tequila Sunrise unika perspektiv i det hänseendet som ger dem möjlighet att bli stilbildande med sitt vintage-sound.

Idag består Tequila Sunrise av:
Joakim Ramstedt - Sång, Gitarr, Dobro
Claes-Göran Berglin - Keyboard, Hammond, Sång
Mattias Olofsson - Gitarr, Dobro, Pedalsteele, Sång
Assar Danielsson - Bas
Joakim Nordborg Trummor

Kommentarer om Tequila Sunrise
I really like your blend of styles!
Its unique and touches the right chords in me...
Glass dragon - Huntsville, Texas, USA
Good Cut! Looks like this Album WORKS!
XofX - Eldora, Indiana, USA
my type of song. Wicked!
Melwolf - Greymouth, New Zeeland
^