The Fantastic Expedition of Lindh & Lillkvist

Id: 16742

The Fantastic Expedition of Lindh & Lillkvist
I många år 1995-2014 drev jag Pär Lindh Project med stor CD försäljning för att vara ett litet independent bolag och turnéer framför allt i nord och sydamerika mellan 1997-2003 som var vår höjdpunkt. Sen drabbade en tragedi bandet då vår sångerska Magdalena fick hjärntumör 2002 och sedemera avled 2007. PLP gjorde några comebacker 2005, 2012, 2014 men lades sedan vilande. Så PLP eller Pär Lindh Project är vilande förnärvarande. Live exempel nedan från San Francisco Palace of Fine Arts vid foten av Golden Gate bron.

Vad jag satsar på nu efter plandemin är en karriär igen som klassisk pianist, organist cembalist med en helt nyskriven pianokonsert på 46 minuter musik.

Men sen vad som nog passar dina bokningar bättre är en två mans trio ¨The Fantastic Expedition of Lindh & Lillkvist¨ och vi spelar ett antal originallåtar av mig i jazz/boogie & improviserad stil, samt div. arr. av kända jazzlåtar, stridepiano, vaudeville, ragtime, Boggie Woggie, Jan Johansson samt snygga låtar ev Emerson, Lake & Palmer i egna arr. samt dubbeltrumsolon som verkligen fick publiken att rusa till med aklamation!

David Lillkvist var PLP`s trummis 2012-2014 han bodde då i Frankrike som också min bassist Bill Kopecky fortfarande gör. David flyttade till Stockholm för tre år sedan och tog kontakt. Vi hade precis repat in oss och skull ut och lira när plandemin slog till så vi har bara gjort två spelningar i Finland förra sommaren men är supersugna på att lira igen. Vi har ca 75 minuter musik inrepat.

När jag åkte över 2018 och spelade delar av vår nuvarande repertoar endast på solopiano på en progfestival så välkomnades jag med orden ¨Mr Lindh here in America you are a legend¨ kändes verkligen fint...
^