The Genders
En Engelsk sångare, gitarrist, artist, underhållare med rötterna och påverkan i pop, rock, soul, rhythm & blues, keltisk, folk rock & ballader.

Som många av dagens populära artister Roger använder sig delvis av unika tolkningar på kända hits kombinerat med hans egna sångare/låtskrivare projekt, aktuell CD "Soul mates" och" In the Dale".

Roger har varit med i levande musik kretsar sedan 70 talet och spelade in första skivan med "Black Rose". Sedan turnerade han på Engelska klubb rundan med "Tambourine", ” Flash" och andra diverse band. Rogers sista orkester och låtskrivare projekt i England var med "Stormbringer" rock band.

På 80 talet förflyttade Roger sig till Ibiza, Spanien under några år och spelade solo efter sin ungdoms folk rock keltiska erfarenheter, men spelade även som sångare, gitarrist i rock bandet "The Imposters" eller "Los Imposteros" omkring Ibizas heta ställen.

Sedan 1985 Roger har fortsätt som låtskrivare och underhållning med Sverige som bas. Nu turnerar han inom de Skandinaviska nöjes kretsar båda på land och till havs med frekvent turné i hemlandet England och ibland i Spanien.

MARIA ’Z’.
Maria kommer från Slovakien och lämnade hemlandet när turné tog henne till Medelhavets storstäder ombord kryssnings fartyg med show orkestrar från Aten till Morroko, samt sjungit på scen i Schweiz, Tyskland, Finland och förstås i Sverige.

Det var ett antal år sedan att Maria har flyttat till Sverige och sjungit frilans, med "Jan Stefanz” dans orkestern ute till sjös på kryssnings fartyg till Finland, Baltikum, och runt omkring Stockholm samt Storliens fjällhotell på vintrar.

Maria är en sångerska med klass! i den största meningen. Hon har en mycket bred repertoar på ett flertal språk, bland annat svensk men dominerande engelska och sjunger jazz till disco, soul!, pop, rock, Rythm och Blues mm.

Stil är alltså en av Marias mest eftertraktade egenskaper och tillsammans med hennes mycket speciella sångröst kan hon underhålla på en riktigt lockande, professionellt sätt som kan få en att tappa andan!.... minst sagt.

Roger underhåller ofta solo och när Maria och Roger slå sig ihop kallas bandet för "The Genders". Då används det bästa av deras repertoar för att skapa en intressant, spännande blandning av låtar med lite aktion! som speglar båda Roger och Marias bakgrund,...... resultatet blir en riktig först klass lill´ orkester!,....som ser bra ut och låter nåt extra speciellt! ! ! !...... En Show inslag!
Just nu jobbar Roger och Maria på CD ”The Jewell” som kommer snart, se upp!

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.