The Gloria Story

Id: 12257

The Gloria Story
Old School bandet The Gloria Story är klart för SWEDEN ROCK FESTIVAL och flera andra, tunga festivaler i sommar - men det finns fortfarande hål att fylla i turnéschemat!

The Gloria Story skivdebuterade på hårdrockstoppens förstaplats i juni 2011 med plattan SHADES OF WHITE (producerad av Anders Boba Lindström från The Hellacopters), och spenderade stora delar av den efterföljande sommaren och hösten på en bejublad turné. Bandet har mer än 100 livespelningar i bagaget och har synts som förband till Gilby Clarke (ex Guns and Roses), Ted Poley (Danger Danger), Raubtier, Warrior Soul och M.ill.ion. En platina-singel för fenomenala 20.000 sålda ex av debutlåten OH NO (2010) har gruppen också mottagit. Vid nyår 2011/12 fanns Shades of White med i top-10 listor över årets bästa album i såväl Closeup Magazine, som Sweden Rock Magazine och på rocknytt.net.

The Gloria Story kombinerar en genuint underhållande show, extrem energi och snygga poser med 70-tals rock and roll - ett entertainmentkoncept som tagit bandet till landets främsta festivaler och rockklubbar. I musiken finns en genuin passion för old school hårdrock som för tankarna till 70-talets giganter, fast med uppdaterad, modern twist. I maj släpper gruppen en ny EP OUT OF THE SHADE en lekfull, attitydstark och skitig inspelning, som tycks vara gjort på en analog-porta från 75 som någon hällt sprit och nitroglycerin på. Det är ett hårdare, argare The Gloria Story som ger sig ut på dom Skandinaviska vägarna för att turnera i vår, sommar och höst.

The Gloria Story har blivit blåsta av skivbolag, drabbats av medlemsbyten, uppsägningar från jobb och blivit relegerade från skolan - men reser sig alltid på nio, med siktet ställ frammåt. Uppdraget är enkelt - att föra den klassiska hårdrocken tillbaks in i rampljuset.

The Love Gun is loaded!

EXTRA! The Gloria Story kommer att annonsera på rocknytt.net samt i Sweden Rock Magazine inför sommaren. Boka gruppen nu, så listas spelningen i annonserna.
^