THE INTERNATIONAL NOISE CONSPIRACY
Man blinkar och så har det gått tio år. Men även om det är tårta och fiskdamm för The (International) Noise Conspiracy idag, är det just precis nu som det är som mest spännande. Sveriges sexigaste civilisationskritiker firar sin tioårsdag med löften om att vi som trott att vi redan fått det godaste inte vet vad som väntar oss. The (International) Noise Conspiracy aldrig varit mer utsvultet än nu.

Hungern beror mycket på att bandet med rockdeklarationen The Cross Of My Calling inte bara vaknat ur en stunds vila; de har även uppfunnit ett nytt sätt att beordra dina höfter att skaka, ditt sinne att resa och ditt hjärta att dunka. Apati och konformism är döden, tycker Noise Conspiracy, och ger oss en skiva som gör slut med det gamla och blir ihop med det nya. Vi hör elegans, vi ser stil och lyssnar till dryg narcissim som väger upp med en djup empati; ömsom osund pop, ömsom narkotisk psykedelia och vibrerande rock som minner om Loves flippade 60-tal eller kanske Charlatans hammondsväng på 90-talet.

När Inge, Dennis, Lars och Ludwig marscherar igen är det i otakt med dina förväntningar. The (International) Noise Conspiracys revolution har aldrig förbränt; den hotar dig till livet men ger dig en blöt kyss på munnen; den retar dig, smeker dig, utmanar dig och tar dig med på en flygtur. The Cross Of My Calling är ljudet av konventioner som går i kras.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.