THOMAS WIEHE

Id: 9619

THOMAS WIEHE
1977 släppte Thomas Wiehe sin musikaliskt väldigt spännande och nydanande LP Tårta och raketer. Jag var synnerligen kritisk mot den i en recension i Musikens Makt. Förmodligen ville jag visa att jag var lika radikal som rörelsens överstepräst Tommy Rander. Jag avslutade slakten med att hälsa Thomas välkommen tillbaka till oss vanliga dödliga. För mycket flum och för lite slagord för mig vid den tidpunkten. Alldeles för andligt och bräckligt.

Någon månad senare sprang vi på varandra på sta´n. Thomas sade då på sitt sedvanligt mjuka sätt att den där recensionen sade nog mer om mig än om honom och skivan han hade gjort. Han hade naturligtvis helt rätt. Jag skämdes som en hund.

Numera är vi de bästa av vänner och det är mig en stor glädje att kunna presentera honom livs levande på Bar Express, Västra Stationstorget nu på onsdag 16 maj kl 19-22.

Kom och konstatera med egna öron att Thomas Wiehe är en av landets bästa akustiska gitarrister. Hans sång och texter är både speciella och personliga. Han har aldrig velat rätta in sig i ledet och lär aldrig göra det heller.

För tillfället spelar Thomas Wiehe in nya låtar i Fredrik Ekblads studio Lilla Vän. Han är, som han brukar säga till mig, bara i början av sin karriär.
^