Thou Shalt Swing
Jag tog min kandidatexamen vid Kungliga Musikhögskolan jazzmusikerprogram 2016 och tog i somras min masterexamen vid Dr. Langner Jazz Master Program vid HfMT (Hamburg). För tillfället bor jag och frilansar som musiker i Hamburg men är på besök i Sverige i Februari tillsammans med Thou Shalt Swing.

Vi spelar fransk hotjazz och musikstilen kallas Jazz Manouche eller String-swing och uppfanns av gitarristen Django Reinhardt. Han influerades av Louis Armstrongs jazz på 30-talet och startade den Franska Hotkvintetten med b.la violinisten Stéphane Grappelli. Vi spelar musik i deras anda och blandar repertoaren med modernare jazzlåtar. Glad och utåtriktad jazz som får igång "stampatakten-foten"

Bandet består av två gitarrer, kontrabas och fiol och startades 2013 på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Vi har spelat en hel del runtom i landet sedan dess och förutom att spela på många jazzklubbar så har vi även spelat på t.ex. Världsarvsjazzen i Söderhamn, Stockholm Jazzfestival och Herräng Dancecamp.

Fiol - Terese Lien Evenstad
Gitarr - Albin Vesterberg
Gitarr - Joakim Sandgren
Kontrabas - Daniel Forsberg

”Den ytterst begåvade Terese Lien Evenstad och hennes band var en vederkvickande upplevelse. Två slitna klyschor jag ofta har använt i mina jazzrecensioner genom åren är ”virtuost” och ”ekvilibrism”. Här kommer de ändå till sin fulla rätt. Det här är fyra musikaliska hantverkare som vet hur en slipsten ska dras.”
Björn Reimers, NWT tidning

”Populationen jazzviolinister har alltid varit liten men stark. En av orsakerna till detta är att violin är ett svårt instrument. Trots talang och begåvning krävs det mycket övning. Med Stephane Grappelli som riktmärke har Terese övat och övat och övat och till sist hittat fram till ett eget uttryck. Hon spelade med auktoritet, ledigt, svängigt, tekniskt briljant och perfekt välnyanserat. Grappelli njöt säkert i fulla drag på sin molnkant.”
Hans-Erik Bergman, Sundsvall tidning

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.