Tony Irving

Id: 11512

Tony Irving
Tony är ofta engagerad vid events och konferenser som konferencier och för att hålla danskurser. Tony är också aktuell som föreläsare. Föreläsningarna grundar sig i hans erfarenheter som dansare och tränare och behandlar ämnen som:

* Projektledning - att skapa team och nå mål
* Kommunikation och ledarskap – maskulin och feminin kommunikation och ledarskap genom dans
* Att leda ett team – vem, var, när, vad och hur ska man göra
* Socialdansens historia
* Det börjar med mig själv – individens ansvar i ett team

Tony blev professionell dansare 1984, efter tolv års utbildning vid Englands ledande dansskolor. För de flesta är Tony känd som huvuddomaren i TV 4:s ”Let’s Dance”. Tonys tidigare arbetsliv kan delas in i följande områden:

Professionell Sportdansare
Tony har representerat USA, England och Sverige internationellt och har varit finalist vid ett flertal internationella tävlingar. 2001 och 2002 var Tony Sverigemästare i professionell dans.

Internationell Domare
Tony har alla internationella domarlicenser och har dömt vid många världstävlingar. Han är också en av få som har dömt vid tre världsmästerskap.

Företagare
Under sin 24 år långa danskarriär har Tony drivit framgångsrika dansskolor i USA, England och Sverige. Tony äger och driver Tony Irving Dance Academy i Stockholm och håller på att utveckla ett franchisesystem som skall lanseras under 2010.

Tränare
Tony är huvudtränare för Team One som är en dansklubb som är medlem i Danssportförbundet. Under hans 17 år i Sverige har han tränat fram många svenska mästare och är fortfarande aktiv som tävlingsdanstränare och danscoach.

Koreograf
Tony arbetar också som koreograf. Han har koreograferat vid events, modeshower och festivaler i Sverige.
^