Umit Dag

Id: 12290

Umit Dag
Umit Dag är en svensk-syriansk ståuppkomiker på 38 år som har hållit på inom showbizz sedan ungdomen med allt ifrån teater, konfrencier, radioprogram, samhällskritiker till standup.

Umit har en förmåga att med sitt scenspråk och inlevelse kunna få dem enkla vardagliga sakerna till komik. Umit utstrålar en självsäkerhet på scenen och tar med alla på en resa genom livet.

Umit har glimten i ögat när han berättar om sin resa fram till idag, hur hans vilja att intergreras i Sverige ibland kunde slå fel emot familjens traditionella värderingar.

Nu turnerar Umit runt i Sverige och uppträder, ingen scen är för stor eller för liten. Han har gjort succé i sin hemstad och bland många företag som bokat honom.

Umit valde inte den traditionella vägen in på Sveriges standupscen utan gick den baklänges genom att börja med att uppträda på stora event som ICA Handlarnas aktiestämma, Migrationsverket och för Rikspolisen. Nu vill han ut bland oss vanliga ”Svenssons” för att få oss att skratta.

Umit är även känd ifrån många radioprogram där han aldrig är sen att ge sin bild som samhället, är just nu aktuell i tacklingen. Där man efter Umits brandtal får ringa in och ta debatten med honom.

En liten man med ett stort hjärta och en störra näsa.
^