Urban Tribe

Id: 8196

Urban Tribe
Rootsbandet Urban Tribe Stockholm släppte sin andra platta Who is the Enemy? i februari 2007 här hemma i Sverige.
Bandets första platta Bobs Bar kom 2005 men släpptes endast i USA. På kort tid har bandet fått ett grundmurat rykte internationellt med entusiastiska recensioner från tunga tidningar och reggaesajter i bla USA, England, Tyskland, Frankrike och Holland. Urban Tribe Stockholm har också uppmärksammats mycket i Afrika; bla med spelningar både i radio och på TV i Ghana. Som enda svenska rootsband kan man också stoltsera med att spelas på radio på Jamaica. Första plattan, Bobs Bar var i juni 2006 den 22:a mest spelade reggaeplattan på radio i USA trots att nästan ingen promotion gjorts.

På nya albumet Who is the Enemy? medverkar reggaelegenderna David Hinds och Selwyn Brown från Steel Pulse som gästartister och bandets riddims håller nu på att vooicas i nya versioner av tunga namn som Luciano, Earl 16, Elijah Prophet, Black Dillinger och många fler.

Urban Tribe Stockholm gjorde två Tysklandsturnéer under 2006 och ytterligare två resor till Tyskland är planerade under 2007, bla med spelningar på tunga festivaler som Chiemsee Reggaefestival och Reggaejam.
^