Willie Crafoord
GRAMMISVINNARE, ROCKBJÖRNSPRISTAGARE, DEBATTÖR samt POVEL RAMELSTIPENDIAT med åtskilliga plattor i ryggen både som medlem i gruppen JUST D, SOLO. åt shower och musikaler samt ett flertal av landets största artister.

Ur pressklippen:

Med en värme likt Hasse och Tage och en glimt i ögat som självaste Povel Ramel ger han sig i kast med de mest skilda ämnen runt om i vår värld.
Hela tiden med en cool, avslappnad och filosofisk attityd, i den här avskalade produktionen går hans snillrika texter fram precis som de ska. Vad säga om; "morgondagg är insektsöversvämning och science fiction framtidens fornlämning" eller "bäst smakar en kyss, innan den blir nyss." Inte undra på att han tilldelats Karamellochdiktstipendiet av Povel Ramel.

Texterna är små mirakel av vardagsbetraktelser.
Man ler igenkännande. Det finns inte många som kan få till så träffsäkra texter som Wille Crafoord. Tillsammans med enkla melodislingor och avskalat komp biter de sig fast i huvudet, en klar bristvara i dagens skivutbud...

Ett gott sväng i zigenaranda och det hela utvecklades till en livaktig och dynamisk föreställning. Extranumren blev många och avslutningen på ett lyckat evenemang blev den allra bästa tänkbara.
...Wille Crafoords sånger är starka på många sätt, kärlekstexterna berör, ordvindlingarna fascinerar. Det är fräckt, det är kul, det väcker tankar. Extranumren blir många, jag räknar till fem.

...jag älskade varje minut av det...
...han är generös. Och fräck. Och jag faller pladask för hans, ibland galna, resonemang. För han pratar mycket. Faktum är att han lyckades fylla hela första timmen med bara fem låtar och resten ord, skrönor, bekännelser.
...han har verkligen publiken i sin hand, vare sig han sjunger en kärleksballad till en utvald kvinna eller blottar sin hemliga avsky för R&B.

...snacka om artist!

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.