Yero Dahl-Aw
Jag heter Yero, är 22 år gammal och uppvuxen i Stockholms södra förorter. När jag var 15 år gammal började min musikaliska bana i.o.m. min gymnasiestart på Rytmus musikergymnasium där jag studerade sång.
Efter tre år med mer och mindre lyckade bandprojekt, och ett år med nio till fem-arbete arbete valde jag att flytta till Frankrike. I packningen hade jag inte mer än mina kläder, men efter bara tre dagar där köpte jag mig en akustisk gitarr. Jag hade redan spelat i ett par år, men det var först i Paris jag började känna mig som en gitarrist, och framförallt, blev en låtskrivare.

11 månader senare flyttade jag hem och startade direkt upp ett nytt band med några nära vänner för att kunna få liv i mina alster. Tyvärr hade inte alla samma driv som mig, och bandet dog ut innan det egentligen ens fått vingar.
I augusti 2015 började jag så småningom på RMLs musikerlinje. Ett fantastiskt år som utvecklat mig mycket, både som person, musiker och låtskrivare. Väl där blev jag god vän med dem som idag bildar Belleville med mig. Trummisen Jonas Algotsson, basisten Martin Karlsson samt elgitarristen Nils Hidemark- Boström.
Sedan februari i år har vi repat på, och arrangerat mina nyskrivna låtar och känner idag att vi är redo att ta dem utanför replokalen.

Mitt fokus såhär långt har legat på min utveckling som artist, musiker och låtskrivare, men jag har hunnit med en del spelningar även utanför skolvärlden på vägen. Bl.a. har jag spelat akustiskt på Lasse i Parken, Southside bar, Skeppsbar, the International bar samt även (som förband till min vän Petter Söderberg), på Engelen för ca 2 år sedan. Detta under parollen Yero, men det projektet ligger i dagsläget på is då mitt enda fokus just nu är Belleville.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.